map van cursist met handouts tijdens training

Een EMVI-plan schrijven… is dat moeilijk? Ja!

Informeer naar onze trainingen: 0186 - 656 222

Na een training van ConQuest weet je hoe je een winnend plan schrijft.

Wat is het geheim van een winnend plan van aanpak? Hoe zorg je ervoor dat je onderscheidend bent en de meerwaarden in je plan van aanpak weet te benadrukken? Dat leer je allemaal tijdens één van de trainingen die ConQuest biedt. 

Tijdens onze training leer je de theorie maar gaan we vooral praktisch met elkaar aan de slag om jouw plan van aanpak naar een hoger niveau te tillen. Hieronder lees je meer over onze trainingen.

Meer lezen
training bij ConQuest door Corina Breevaart
Bij ConQuest kun je terecht voor vier soorten trainingen

Onderdeel van een aanbesteding vormt soms ook een interview met het beoogde projectteam. Wij trainen de leden van het projectteam.

1. Training EMVI-plannen schrijven

Wat doen we tijdens de training?

Tijdens deze training doe je in teamverband vaardigheden op om zelf winnende EMVI-plannen te schrijven. 

Wij leren teams hoe je een uitvraag doorgrondt en welke EMVI-beloftes passen bij de doelstellingen van de opdrachtgever. Aan de hand van casussen gaat het team tijdens de training zélf aan de slag om de winstrategie voor een tender te bepalen. We analyseren de klantvraag en we beoordelen de eigen sterkten en zwakten ten opzichte van overige inschrijvers. En natuurlijk leren we de teamleden, aan de hand van een inschrijvingsleidraad, kort en bondig te schrijven, maatregelen SMART te formuleren, afwegingen helder te verwoorden en gaan de deelnemers aan de hand van een casus zélf tekstpassages herschrijven.

Wat beheers je na de training?

Na deze training is het team in staat om inhoudelijk goede teksten te schrijven die aansluiten bij de vraag van de opdrachtgever. Daardoor is de kans op een winnend plan een stuk groter en dus ook de kans op gunning van een opdracht!

Na deze training is het team in staat om inhoudelijk goede teksten te schrijven die aansluiten bij de vraag van de opdrachtgever. Daardoor is de kans op een winnend plan een stuk groter en dus ook de kans op gunning van een opdracht! Alle deelnemers ontvangen een map met daarin de hand-out van de training en een certificaat van deelname.

De training is bestemd voor maximaal 10 personen en kan bij jou op locatie of bij ons in Strijen worden aangeboden.

Meer lezen

“Dankzij de training van ConQuest kunnen wij onze opdrachtgevers nóg beter ondersteunen bij het bepalen van een inschrijfstrategie en het formuleren van effectieve beheersmaatregelen. De training was gevarieerd en de gebruikte theorie en casussen sloten prima aan bij onze dagelijkse praktijk.”

Dirk-Jan van Wijck, directeur van Waterland Projecten, volgde samen met zijn team de training EMVI-plannen schrijven bij ConQuest.

2. Individuele schrijftraining EMVI-plannen

Wat doen we tijdens de training?

Heb je na het volgen van de groepstraining behoefte aan verdere verdieping van je vaardigheden? Of train je vaardigheden liever individueel? Kies dan voor onze individuele schrijftraining op maat.

Tijdens deze schrijftraining nemen wij tijdens twee modules stapsgewijs alle aspecten van het schrijven voor EMVI-plannen met je door. De teksten waarmee je gaat oefenen, zijn afkomstig uit de praktijk. Je leert welke aanpassingen de tekst nodig heeft en hoe je deze kunt aanbrengen. Bijvoorbeeld:

  • Hoe breng je structuur aan in de tekst?
  • Hoe zorg je voor logische overgangen tussen zinnen en alinea’s?
  • Hoe verbeter je lange zinnen en hoe vermijd je wollig taalgebruik?
  • Hoe vertaal je technische inhoud naar tekst die voldoet aan de eisen in het plan van aanpak?
  • Hoe schrijf je een pakkend intro en een samenvatting aan het eind van je plan?

Wat beheers je na de training?

Aan het eind van de training kun je op systematische manier een tekst voor een plan van aanpak opbouwen en schrijven. Je weet hoe je de grote lijn kunt bewaken, zonder de technische details die belangrijk zijn voor de inhoud van het plan, uit het oog te verliezen.

Na deze training is het team in staat om inhoudelijk goede teksten te schrijven die aansluiten bij de vraag van de opdrachtgever. Daardoor is de kans op een winnend plan een stuk groter en dus ook de kans op gunning van een opdracht! Alle deelnemers ontvangen een map met daarin de hand-out van de training en een certificaat van deelname.

Aan het eind van de training ontvang je een certificaat van deelname. De training is verspreid over twee afzonderlijke dagdelen en is bestemd voor 1 persoon. De training vindt plaats bij ons in Strijen.

Meer lezen

"Tijdens mijn individuele training  EMVI-Schrijven, maakten wij onder andere gebruik van tekstvoorbeelden uit mijn eigen werkomgeving. Erg leerzaam en daardoor goed te vertalen naar mijn dagelijkse praktijk. De training was afwisselend en doordat deze één op één werd aangeboden kon ik veel aanvullende vragen stellen. Ik vind de training echt een aanrader!"

Sanne Murraij, Marketing- en Communicatieadviseur bij Van der Linden Pomptechniek B.V. volgde onze schrijftraining op maat.

3. Training Best Value Procurement (BVP)

Wat doen we tijdens de training?

Vind jij het ook lastig om tijdens een BVP-traject de juiste informatie tijdig in het plan van aanpak te verwerken? En hoe gaat jouw organisatie om met “verifieerbare prestatie-informatie”? Tijdens de training Best Value Procurement leer je antwoord te geven op deze vragen.

De training bevat zowel theoretische elementen als casussen die je samen met je team actief oppakt en uitvoert. Aan de hand van voorbeelden uit de praktijk behandelen we onderwerpen als: hoe doorgrond je de vraagstelling van de opdrachtgever, hoe formuleer je risico’s en kansen en met welk ‘best team for the job’ maak je de meeste kans om de tender te scoren? We bespreken winstrategieën en behandelen een effectieve kick-off en robuuste tenderplanning.

Het tweede deel van de training gaat in op het verzamelen van verifieerbare prestatie-informatie. Wat zijn geschikte bronnen, hoe bepaal je KSF’s en KPI’s en hoe verzamel en rubriceer je alle data? We leggen hier de basis voor een BVP-waardige organisatie. De intensieve trainingsdag sluiten we af met een actiepuntenlijst waarmee je team binnen drie weken aan de slag gaat. Onze trainer ziet erop toe dat dit ook daadwerkelijk gebeurt. Naast een trainingsmap ontvangt elke cursist een certificaat van deelname.

Wat beheers je na de training?

Je kunt tenderprocessen effectiever inrichten én je hebt geleerd om te bouwen aan een BVP-waardige organisatie met verifieerbare prestatie-informatie. De training Best Value Procurement geeft je handvatten om met minimale inspanning een hogere scoringsrate in BVP-tenders te bereiken.

Meer lezen

Het tenderteam van Saval Brandbeveiliging volgde deze training. Commercial Director HVAP Pieter Verstappen zegt hierover:

“Wij vinden het belangrijk om te investeren in BVP. De training van ConQuest heeft onze kennis vergroot en daar gaan we bij toekomstige tenders ons voordeel mee doen.”

4. Interviewtraining

Goed voorbereid het gesprek ingaan

Onderdeel van een aanbesteding vormt soms ook een interview met het beoogde projectteam. Wij trainen de leden van het projectteam, zodat de aanbestedende dienst 100% overtuigd zal zijn van de inschrijving en de opdracht aan jullie gunt!

De interviewtrainingen vinden in afstemming plaats bij jullie op locatie of bij ons in Strijen.

ConQuest is ruim 20 jaar actief in de GWW-branche, onder andere met het schrijven van EMVI- en BVP-plannen voor tenders in opdracht van uiteenlopende opdrachtgevers, veelal voor kustwerken, dijkverzwaringen en infraprojecten.

Van onze ingediende EMVI-plannen eindigt 75% op de 1e of 2e plaats. Op grond van deze ruime ervaring kan ConQuest je voorzien van kennis en vaardigheden die nodig zijn om de scoringskans van je ingediende aanbestedingen aanzienlijk te vergroten!

Interessant? Deel deze pagina

Elke tender kent specifieke vaktaal
waterbodemoppervlaktedetectieonderzoek toeritdoseerinstallatie groutanker krooshekreiniging rotganskeuteldichtheidstellingen surplusslibindikker flocculator probalistische planning stekerbare oplossingen de kleine modderkruiper mitigerende maatregelenstil mastiek asfalt tunnel technische installaties (TTI) influent effluent eisen klic-melding vleermuis hop-over waterbodemoppervlaktedetectie verkeerslichtbeïnvloedingssysteem

ConQuest tenders. is onderdeel van ConQuest communication. creation. tenders.