Van omgevingsanalyses tot teksten en vormgeving
Toon de betrouwbaarheid van je inschrijving aan en win de aanbesteding
Bel ons! 0186 - 656 222

Scoor tenders door goede onderbouwing

maak gebruik van prestatie-informatie

Verifieerbare prestatie-informatie. Deze term kom je waarschijnlijk steeds vaker tegen in aanbestedingsdocumenten. Een type informatie dat onlosmakelijk verbonden is met aanbestedingen volgens het Best Value Procurement-principe. Maar wist je dat ook EMVI-aanbestedingen zich meer en meer lenen voor prestatie-informatie?

Met verifieerbare prestatie-informatie onderbouw je je inschrijving, zodat er geen speld tussen te krijgen is. Anders gezegd: je toont de betrouwbaarheid aan van je inschrijving. Aannemers die op deze manier relevante verifieerbare prestatie-informatie inzetten, krijgen meer opdrachten en vaker een uitnodiging voor onderhandse aanbestedingen dan aannemers die dit niet doen.

Met de juiste prestatie-informatie zorg je voor een correcte onderbouwing van je Prestatie-, Risico- en Kansendossier (BVP) of onderbouw je de beloften die je doet in je Plan van Aanpak (EMVI). De aanbestedende dienst waardeert je inschrijving hierdoor beter.

Meer lezen

Een voorbeeld: je schrijft dat je een project vóór een bepaalde datum oplevert. Op zichzelf mooi, maar hoe weet de aanbestedende dienst dat je dit waarmaakt? Hier komt de verifieerbare prestatie-informatie om de hoek kijken. Wanneer je de opleverdatum onderbouwt met "90 procent van alle door ons in de afgelopen 2 jaar uitgevoerde projecten (18 stuks) hebben wij tijdig opgeleverd en de gemiddelde Past Performance score op planning van de laatste 3 projecten was > 8", ben je verzekerd van een hoge score.

Klinkt goed denk je, maar hoe kom ik aan die verifieerbare prestatie-informatie? Onze ervaring is dat veel aannemers dit nog lastig vinden. Toch heb je vaak al bruikbare informatie in huis. Denk aan klanttevredenheidsonderzoeken, tevredenheidsverklaringen en productinformatiebladen. En hou je ook al Past Performance enquêtes? Wanneer je goed wilt scoren op met name BVP-tenders is dit zeker een aanrader.

Wanneer je beschikt over goede prestatie-informatie, is het een koud kunstje voor ConQuest tenders. om aan de hand daarvan ijzersterke beweringen te formuleren voor jouw Plan van Aanpak. Als kers op de taart bieden wij je ook een uitstekende voorbereiding op het interview met een training op maat voor je sleutelfunctionarissen.

Wil je weten hoe wij met jouw prestatie-informatie verschil maken bij BVP- én EMVI-aanbestedingen? Of meer weten over onze interviewtraining?
Neem contact met ons op en wij adviseren je graag!

Interessant? Deel deze pagina

Elke tender kent specifieke vaktaal
waterbodemoppervlaktedetectieonderzoek toeritdoseerinstallatie groutanker krooshekreiniging rotganskeuteldichtheidstellingen surplusslibindikker flocculator probalistische planning stekerbare oplossingen de kleine modderkruiper mitigerende maatregelenstil mastiek asfalt tunnel technische installaties (TTI) influent effluent eisen klic-melding vleermuis hop-over waterbodemoppervlaktedetectie verkeerslichtbeïnvloedingssysteem

ConQuest tenders. is onderdeel van ConQuest communication. creation. tenders.